Електроокиснення амінокислот на платиновому електроді в лужних розчинах
Завантаження...
Файли
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України
Анотація
Методом вольтамперометрии с линейной разверткой потенциала исследовано электроокисление глицина, метионина и аспарагиновой кислот на
платиновом электроде в щелочных растворах. Рассчитаны значения энергии активации электродного процесса, константы скорости и коэффициенты диффузии.
Показано, что процесс электроокисления необратим
и сопровождается декарбоксилированием. Полуэмпирическим методом РМ3 установлены геометрические параметры аминокислот и потенциалы ионизации. Кинетические характеристики процесса электроокисления хорошо согласуются с рассчитанными квантово-химическими параметрами электронной структуры.
This article focuses on glicin, metheonin and asparaginic acid electro oxidation in alkaline solutions received by voltamperometric method with linear development of potential. The article contains calculations of the activation energy, the electrode process speed constant, and the amonoacids diffusion coefficient. The authors claim that the elecctrooxidation process is irreversible and accompanied by decarbooxilation. Geometrical parameters and ionization potentials of amino acids under study were calculated by means of PM3 half-empirical method. The article proves that kinetic characteristics of electro oxidation process agree well with calculated quant-chemical parameters of electronic structure.
Методом вольтамперометрії з лінійною розгорткою потенціалу досліджено електроокиснення гліцину, метіоніну та аспарагінової амінокислот на платиновому електроді в лужних розчинах. Розрахованo значення енергії активації, константи швидкості електродного процесу та коефіцієнти дифузії амінокислот. Показано, що процес електроокиснення необоротний і супроводжується декарбоксилюванням. Напівемпіричним методом РМ3 встановлено геометричні параметри досліджуваних амінокислот та потенціали йонізації. Кінетичні характеристики процесу електроокиснення добре узгоджуються з розрахованими квантово-хімічними параметрами електронної структури.
This article focuses on glicin, metheonin and asparaginic acid electro oxidation in alkaline solutions received by voltamperometric method with linear development of potential. The article contains calculations of the activation energy, the electrode process speed constant, and the amonoacids diffusion coefficient. The authors claim that the elecctrooxidation process is irreversible and accompanied by decarbooxilation. Geometrical parameters and ionization potentials of amino acids under study were calculated by means of PM3 half-empirical method. The article proves that kinetic characteristics of electro oxidation process agree well with calculated quant-chemical parameters of electronic structure.
Методом вольтамперометрії з лінійною розгорткою потенціалу досліджено електроокиснення гліцину, метіоніну та аспарагінової амінокислот на платиновому електроді в лужних розчинах. Розрахованo значення енергії активації, константи швидкості електродного процесу та коефіцієнти дифузії амінокислот. Показано, що процес електроокиснення необоротний і супроводжується декарбоксилюванням. Напівемпіричним методом РМ3 встановлено геометричні параметри досліджуваних амінокислот та потенціали йонізації. Кінетичні характеристики процесу електроокиснення добре узгоджуються з розрахованими квантово-хімічними параметрами електронної структури.
Опис
Теми
Электрохимия
Цитування
Електроокиснення амінокислот на платиновому електроді в лужних розчинах / О.А. Лут, О.В. Білий // Украинский химический журнал. — 2008. — Т. 74, № 4. — С. 97-100. — Бібліогр.: 22 назв. — укр.