Кинетические свойства каталазы Penicillium vitale. Каталазная реакция фермента
Завантаження...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
Анотація
Исследована кинетика быстрой фазы каталазной реакции каталазы P. vitale методом «остановленной струи». Определены предстационарные кинетические константы скорости образования ферментно-субстратного комплекса, его самопроизвольной диссоциации и диссоциации с образованием продукта, составляющие соответственно 0.614·106 M⁻¹s⁻¹, 1.78 s⁻¹ and 1.85·106 M⁻¹s⁻¹ при температуре 25 °С.
Вивчено кінетику швидкої фази каталазної реакції каталази Р. vitale методом «зупиненого струменя». Визначено передстаціонарні кінетичні константи швидкості утворення ферментно-субстратного комплексу, його спонтанної дисоціації та дисоціації з утворенням продукту, які укладають відповідно 0.614·106 M⁻¹s⁻¹, 1.78 s⁻¹ and 1.85·106 M⁻¹s⁻¹ за температури 25 °С.
The fast kinetics of the P. vitale catalase (CPV) catalytic reaction was investigated by the stop-flow technique. The transient-state rate constants of the intermediate complex (Compound I) formation as well as the rate of spontaneous dissociation and dissociation resulting in the reaction product creation were found at 25 °C to be 0.614·106 M⁻¹s⁻¹, 1.78 s⁻¹ and 1.85·106 M⁻¹s⁻¹, respectively.
Вивчено кінетику швидкої фази каталазної реакції каталази Р. vitale методом «зупиненого струменя». Визначено передстаціонарні кінетичні константи швидкості утворення ферментно-субстратного комплексу, його спонтанної дисоціації та дисоціації з утворенням продукту, які укладають відповідно 0.614·106 M⁻¹s⁻¹, 1.78 s⁻¹ and 1.85·106 M⁻¹s⁻¹ за температури 25 °С.
The fast kinetics of the P. vitale catalase (CPV) catalytic reaction was investigated by the stop-flow technique. The transient-state rate constants of the intermediate complex (Compound I) formation as well as the rate of spontaneous dissociation and dissociation resulting in the reaction product creation were found at 25 °C to be 0.614·106 M⁻¹s⁻¹, 1.78 s⁻¹ and 1.85·106 M⁻¹s⁻¹, respectively.
Опис
Теми
Структура та функції біополімерів
Цитування
Кинетические свойства каталазы Penicillium vitale.
Каталазная реакция фермента / Л.В. Гудкова, Н.В. Латышко, О.А. Гудкова // Вiopolymers and Cell. — 2003. — Т. 19, № 1. — С.
31-36. — Бібліогр.: 21 назв. — рос.