Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.)

Завантаження...
Ескіз

Дата

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України

Анотація

Досліджено вплив короткотривалих теплового (2 год, +40 °С) і холодового (2 год, +4 °С) стресів на пігменти й розчинні білки 7- і 14-добових проростків контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.). Виявлено специфічні ознаки в реакції пігментного комплексу і розчинних білків, які залежали від сорту і віку проростків.
Исследовано влияние краткосрочных теплового (2 ч, +40 °С) и холодового (2 ч, +4 °С) стрессов на пигменты и растворимые белки 7- и 14-суточных проростков контрастных по признаку термостойкости сортов пшеницы (Triticum aestivum L.). Выявлены специфические признаки в реакции пигментного комплекса и растворимых белков, которые зависели от сорта и возраста проростков.
The effect of short-term heat (2 hrs, +40 °C) and cold (2 hrs., +4 °C) temperature stress on pigments and soluble proteins contents of 7- and 14-day-old seedlings of contrast on heat resistance wheat varieties (Triticum aestivum L.) has been investigated. It is shown that pigment complex actively responds to changes in temperature.

Опис

Теми

Цитування

Вплив температури на пігментний склад і вміст розчинних білків у контрастних за ознакою термостійкості сортів пшениці (Triticum aestivum L.) / Л.М. Бабенко // Физиология растений и генетика. — 2015. — Т. 47, № 6. — С. 505-513. — Бібліогр.: 14 назв. — укр.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced