Україна у Європі. Етнокультурні паралелі (на матеріалах народного харчування)
Завантаження...
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Iнститут мистецтвознавства, фольклористики та етнології iм. М.Т. Рильського НАН України
Анотація
У статті розглянуто дві протилежні моделі харчування, притаманні давній європейській культурі: хлібну і м'ясну. На писемних і археологічних джерелах автор досліджує місце культури харчування України у європейському контексті.
В статье рассматриваются две противоположные модели питания, характерные для древнеевропейской культуры: хлебная и мясная. На основе письменных и археологических источников автор исследует место культуры питания Украины в европейском контексте.
The article considers two opposite nourishment models inherent in ancient European culture—cereal and meat. Based on written and archaeological sources, the author observes the place of Ukrainian food culture in the European context.
В статье рассматриваются две противоположные модели питания, характерные для древнеевропейской культуры: хлебная и мясная. На основе письменных и археологических источников автор исследует место культуры питания Украины в европейском контексте.
The article considers two opposite nourishment models inherent in ancient European culture—cereal and meat. Based on written and archaeological sources, the author observes the place of Ukrainian food culture in the European context.
Опис
Теми
Розвідки та матеріали
Цитування
Україна у Європі. Етнокультурні паралелі (на матеріалах народного харчування) / Л. Артюх // Народна творчість та етнологія. — 2014. — № 2. — С. 29-38. — Бібліогр.: 38 назв. — укр.