Особливості поведінки електропровідності водних розчинів крохмалів

Завантаження...
Ескіз

Дата

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Видавничий дім "Академперіодика" НАН України

Анотація

Розглянуто особливості поведінки електропровідності 10%-х суспензій картопляного й кукурудзяного крохмалів при різних температурах їх оброблення в ізотермічному та неізотермічному режимах. Розраховані енергії активації теплового руху та відтворення структури в процесах золь-гель переходу підтверджують висновки про вирішальну роль у цих процесах водневих зв'язків між молекулами полісахариду й води.
Peculiarities of the electric conductance of 10% potato and maize starch suspensions at different temperatures in the isothermal and non-isothermal modes are studied. The calculated activation energy of thermal motion and the reproduction of a structure at the sol-gel transition confirm the conclusions that hydrogen bonds between polysaccharides and water play a crucial role.

Опис

Теми

Хімія

Цитування

Особливості поведінки електропровідності водних розчинів крохмалів / В.В. Манк, О.П. Мельник // Доп. НАН України. — 2010. — № 9. — С. 114-118. — Бібліогр.: 6 назв. — укр.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced