Сучасний стан досліджень запасних білків пшениці
Завантаження...
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Iнститут фізіології рослин і генетики НАН України
Анотація
Проаналізовано літературні дані стосовно селекційного поліпшення якості зерна пшениці. Обговорюються роботи, присвячені дослідженню генотипних особливостей ознак «вміст білка в зерні», «сила борошна». Запропоновано шляхи подальшого вивчення закономірностей формування цих ознак та можливостей їх поліпшення.
Проанализированы литературные данные относительно селекционного улучшения качества зерна пшеницы. Обсуждаются работы, посвященные исследованию генотипических особенностей признаков «содержание белка в зерне», «сила муки». Предложены пути дальнейшего изучения закономерностей формирования этих признаков и возможностей их улучшения.
Literature data regarding breeding to improve wheat grain quality are analyzed. The results of studies of genotypic peculiarities of traits «grain protein content», «flour power» are discussed. The ways of further investigation of these traits formation mechanisms and their possible improvement are proposed.
Проанализированы литературные данные относительно селекционного улучшения качества зерна пшеницы. Обсуждаются работы, посвященные исследованию генотипических особенностей признаков «содержание белка в зерне», «сила муки». Предложены пути дальнейшего изучения закономерностей формирования этих признаков и возможностей их улучшения.
Literature data regarding breeding to improve wheat grain quality are analyzed. The results of studies of genotypic peculiarities of traits «grain protein content», «flour power» are discussed. The ways of further investigation of these traits formation mechanisms and their possible improvement are proposed.
Опис
Теми
Цитування
Сучасний стан досліджень запасних білків пшениці / В.М. Починок, О.М. Радченко // Физиология и биохимия культурных растений. — 2011. — Т. 43, № 3. — С. 255-266. — Бібліогр.: 53 назв. — укр.