Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва
Завантаження...
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України
Анотація
У даній статті показано, що хлібопекарське виробництво є дійсно складним об’єктом керування. У такому
випадку одним з ефективних способів керування є застосування сценарного підходу. Обґрунтовано
необхідність використання теорії нечітких множин для побудови систем керування технологічними
процесами виробництва хліба. Наведено функції належності для основних технологічних показників даних
процесів.
В данной статье показано, что хлебопекарное производство действительно является сложным объектом управления. В таком случае одним из эффективных способов управления является применение сценарного подхода. Обоснована необходимость использования теории нечетких множеств для построения систем управления технологическими процессами производства хлеба. Приведены функции принадлежности для основных технологических показателей данных процессов.
The article shows that bread making is a complex managing object. One of the most effective way for bread making managing is a scenario approach. The article explains the need of fuzzy sets theory for bread making manufacture design. Membership functions for the major characteristics of the bread making processes are given.
В данной статье показано, что хлебопекарное производство действительно является сложным объектом управления. В таком случае одним из эффективных способов управления является применение сценарного подхода. Обоснована необходимость использования теории нечетких множеств для построения систем управления технологическими процессами производства хлеба. Приведены функции принадлежности для основных технологических показателей данных процессов.
The article shows that bread making is a complex managing object. One of the most effective way for bread making managing is a scenario approach. The article explains the need of fuzzy sets theory for bread making manufacture design. Membership functions for the major characteristics of the bread making processes are given.
Опис
Теми
Прикладные интеллектуальные системы
Цитування
Лінгвістична апроксимація технологічних показників хлібопекарського виробництва / С.С. Шаруда, В.Д. Кишенько // Штучний інтелект. — 2008. — № 4. — С. 188-192. — Бібліогр.: 6 назв. — укр.