Основні елементи гарантування продовольчої та екологічної безпеки України

Завантаження...
Ескіз

Дата

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

ДУ «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку НАН України»

Анотація

Здійснено аналіз чинників сталого розвитку еколого-економічних систем сільського господарства та продовольчої безпеки. Виявлено основні елементи гарантування продовольчої й екологічної безпеки через екологізацію агропромислового виробництва.
Analyzed factors of sustainable development of ecological-economic systems of agriculture and food security. On the basis of theoretical research and analysis of sustainable development of ecological-economic systems of agriculture and food security author identified the following processes and defined their relationship, which provides both sustainable development and food security through eco-safe production. The problem of providing reliable country food base through domestic production requires a shift from high-cost technology to resource saving management systems of agriculture, based on eco-safe production with their specific stimulation; improving the labor distribution between agricultural regions; the development of state-regulated food market. In the methods of state regulation of the food market should prevail measures of implementation the price and investment policies, tax relief and credits.

Опис

Теми

Цитування

Основні елементи гарантування продовольчої та екологічної безпеки України / О.І. Шкуратов // Економіка природокористування і охорони довкілля: Зб. наук. пр. — К.: ДУ ІЕПСР НАН України, 2013. — С. 160-165. — Бібліогр.: 5 назв. — укр.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced