Селекційна цінність нових сортів озимої пшениці сербської селекції за параметрами адаптивності врожайності зерна при різних умовах вирощування

Loading...
Thumbnail Image

Date

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Інститут молекулярної біології і генетики НАН України

Abstract

Нині необхідна нова сортова політика, яка направлена на оптимізацію відповідності генетичних особливостей сортів до умов їх вирощування. Використання позитивного ефекту цієї взаємодії у виробничих умовах шляхом проведення сортового складу до конкретних агротехнологічних умов, не викликає допоміжних витрат на інтенсифікацію технологій і сортозміни, але здатне підвищити урожайність в господарствах.
Сейчас необходима новая сортовая политика, которая направлена на оптимизацию соответствия генетических особенностей сортов к условиям их возделывания.Использование положительного эффекта этого взаимодействия в производственных условиях путем проведения сортового состава к конкретным агротехнологическим условиям, не вызывает дополнительных затрат на интенсификацию технологий и сортосмены, но способное поднять урожайность в хозяйствах.
A new of high quality policy which is directed on optimization of accordance of geneticfeatures of sorts to the terms of their growing is presently needed. Use of positive effect of thiscooperation in production terms by the lead through of high quality composition to the concreteagrarian tts terms, does not cause auxiliary charges on intensification of technologies andchanging of sorts, but it is able to promote the productivity in agricultural enterprise.

Description

Keywords

Аналіз та оцінка генетичних ресурсів

Citation

Селекційна цінність нових сортів озимої пшениці сербської селекції за параметрами адаптивності врожайності зерна при різних умовах вирощування / В.В. Базалій С.М.Бабенко Ю.О. Лавриненко С.Я. Плоткін І.В. Бойчук // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2010. — Т. 8. — С. 94-98. — Бібліогр.: 7 назв. — укр.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By