Некоторые биохимические компоненты формирования приобретенного иммунитета в ответе злаковых культур при грибных болезнях
Завантаження...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут молекулярної біології і генетики НАН України
Анотація
Неодинаковый характер изменения активности ингибитора трипсина,
фенилаланинаммиаклиазы и лекинов растений в зависимости от фона проращивания у
генотипов различных родов злаковых культур с разным уровнем устойчивости, можно
рассматривать как биохимическую адаптивную реакцию на действием сигнальных
компонентов экзогенного лектина и патогена.
Неоднаковий характер зміни активності інгібітора трипсину, фенілаланінаміакліази та лектинів рослин в залежності від фону пророщування у генотипів різних родів злакових культур з неоднаковим рівнем стійкості, можна розглядати як біохімічну адаптивну реакцію на дію сигнальних компонентів екзогенного лектина та патогена.
Different character of change of activity of trypsin inhibitor, phenylalanineammonialyase and lectins of plants depending on the background of germination at the genotypes of different genus of cereal crops with the different level of resistance, it is possible to examine as a biochemical adaptive reaction on by the action of alarm components of ekzogenous lectin and pathogen.
Неоднаковий характер зміни активності інгібітора трипсину, фенілаланінаміакліази та лектинів рослин в залежності від фону пророщування у генотипів різних родів злакових культур з неоднаковим рівнем стійкості, можна розглядати як біохімічну адаптивну реакцію на дію сигнальних компонентів екзогенного лектина та патогена.
Different character of change of activity of trypsin inhibitor, phenylalanineammonialyase and lectins of plants depending on the background of germination at the genotypes of different genus of cereal crops with the different level of resistance, it is possible to examine as a biochemical adaptive reaction on by the action of alarm components of ekzogenous lectin and pathogen.
Опис
Теми
Аналіз і оцінка генетичних ресурсів
Цитування
Некоторые биохимические компоненты формирования приобретенного иммунитета в ответе злаковых культур при грибных болезнях / В.Г. Адамовская, О.О. Молодченкова, Т.В. Сагайдак, А.В. Волчевская, О.В. Тихонова // Фактори експериментальної еволюції організмів: Зб. наук. пр. — 2008. — Т. 5. — С. 3-5. — Бібліогр.: 9 назв. — рос.