Особливості антиоксидантної дії фенолів при окисненні етилбензолу в емульсії масло—вода
Завантаження...
Дата
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України
Анотація
Встановлено, що дія фенольних антиоксидантів при окисненні етилбензолу в емульсії має ряд особливостей, пов’язаних з впливом колоїдно-хімічних факторів системи. Антиоксидантна активність фенолів в емульсії етилбензол—вода залежить від розподілу фенолів між фазами, гідрофільно-ліпофільних властивостей молекул фенолів, їх поверхневої активності та кислотної дисоціації у водній фазі.
Установлено, что действие фенольных антиоксидантов при окислении этилбензола в эмульсии имеет ряд особенностей, связанных с влиянием коллоидно-химических факторов системы. Антиоксидантная активность фенолов в эмульсии этилбензол—вода зависит от распределения фенолов между фазами, гидрофильнолипофильных свойств молекул фенолов, их поверхностной активности и кислотной диссоциации в водной фазе.
It was established that the action of phenolics antioxidants in the oxidation of ethylbenzene in the emulsion has a number of features associated with exposure to the colloid-chemical factors of the system. Antioxidant activity of phenols in ethylbenzene-water emulsion depends on the distribution of phenols between phases, hydrophiliclipophilic properties of molecules of phenols, their surface activity and acid dissociation in aqueous phase.
Установлено, что действие фенольных антиоксидантов при окислении этилбензола в эмульсии имеет ряд особенностей, связанных с влиянием коллоидно-химических факторов системы. Антиоксидантная активность фенолов в эмульсии этилбензол—вода зависит от распределения фенолов между фазами, гидрофильнолипофильных свойств молекул фенолов, их поверхностной активности и кислотной диссоциации в водной фазе.
It was established that the action of phenolics antioxidants in the oxidation of ethylbenzene in the emulsion has a number of features associated with exposure to the colloid-chemical factors of the system. Antioxidant activity of phenols in ethylbenzene-water emulsion depends on the distribution of phenols between phases, hydrophiliclipophilic properties of molecules of phenols, their surface activity and acid dissociation in aqueous phase.
Опис
Теми
Органическая химия
Цитування
Особливості антиоксидантної дії фенолів при окисненні етилбензолу в емульсії масло—вода / Т.А. Філіпенко, А.М. Ніколаєвський, Н.Ю.Грибова // Украинский химический журнал. — 2011. — Т. 77, № 9. — С. 61-64. — Бібліогр.: 8 назв. — укр.