Вплив мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів на епіфітну мікрофлору та посівні властивості насіння нуту

Завантаження...
Ескіз

Дата

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

Видавець

Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України

Анотація

Бактеризація насіння нуту штамами мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів Bacillus sp. 01-1 та Bacillus sp. 12501 знижує чисельність грибів-епіфітів при його зберіганні протягом шести місяців і позитивно впливає на посівні властивості.
Бактеризация семян нута штаммами микроорганизмов – антагонистов фитопатогенов Bacillus sp. 01-1 и Bacillus sp. 12501 снижает численность грибов-эпифитов при его хранении на протяжении шести месяцев и положительно влияет на посевные свойства.
The bacterization of chickpea seeds with strains of microorganisms – antagonists of phytopathogens Bacillus sp. 01-1 and Bacillus sp. 12501 had reduced the number of epiphytic fungi during six months storage of seeds and had positive influence on its sowing properties.

Опис

Теми

Загальна і ґрунтова мікробіологія

Цитування

Вплив мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів на епіфітну мікрофлору та посівні властивості насіння нуту / Н.В. Алексєєнко // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2009. — Вип. 10. — С. 97-103. — Бібліогр.: 9 назв. — укр.

item.page.endorsement

item.page.review

item.page.supplemented

item.page.referenced