Вплив мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів на епіфітну мікрофлору та посівні властивості насіння нуту
Завантаження...
Дата
Автори
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
Видавець
Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України
Анотація
Бактеризація насіння нуту штамами мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів Bacillus sp. 01-1 та Bacillus sp. 12501
знижує чисельність грибів-епіфітів при його зберіганні протягом
шести місяців і позитивно впливає на посівні властивості.
Бактеризация семян нута штаммами микроорганизмов – антагонистов фитопатогенов Bacillus sp. 01-1 и Bacillus sp. 12501 снижает численность грибов-эпифитов при его хранении на протяжении шести месяцев и положительно влияет на посевные свойства.
The bacterization of chickpea seeds with strains of microorganisms – antagonists of phytopathogens Bacillus sp. 01-1 and Bacillus sp. 12501 had reduced the number of epiphytic fungi during six months storage of seeds and had positive influence on its sowing properties.
Бактеризация семян нута штаммами микроорганизмов – антагонистов фитопатогенов Bacillus sp. 01-1 и Bacillus sp. 12501 снижает численность грибов-эпифитов при его хранении на протяжении шести месяцев и положительно влияет на посевные свойства.
The bacterization of chickpea seeds with strains of microorganisms – antagonists of phytopathogens Bacillus sp. 01-1 and Bacillus sp. 12501 had reduced the number of epiphytic fungi during six months storage of seeds and had positive influence on its sowing properties.
Опис
Теми
Загальна і ґрунтова мікробіологія
Цитування
Вплив мікроорганізмів – антагоністів фітопатогенів на епіфітну мікрофлору та посівні властивості насіння нуту / Н.В. Алексєєнко // Сільськогосподарська мікробіологія: Міжвід. темат. наук. зб. — Чернігів, 2009. — Вип. 10. — С. 97-103. — Бібліогр.: 9 назв. — укр.